“L’estudi no es mesura pel número de pagines llegides en una nit, ni per la quantitat de llibres llegits en un semestre. Estudiar no és un acta de consumir idees, sinó de crear-les i recrear-les.” (Paulo Freire)

diumenge, 18 de novembre del 2012

COSMO CAIXA




Fig. 1. Part exterior del Cosmo Caixa Bcn. Font: Google 

Divendres passat després de la conferència, vam anar al Cosmo Caixa una entitat d’interès públic que disposa de serveis educatius. Vam preguntar a informació els serveis que oferien i ens van convidar a fer una visita pel museu. Vam passar l’estona interactuant amb les diferents màquines que hi havia, visitant la fauna i fixant-nos en les coses d’interès pels alumnes de primària. 


Fig. 2. Rampa helicoïdal, de més de 300 metres de longitud,
que comunica amb els diversos nivells del museu.
 Font: Google
El Cosmo Caixa és una institució educativa molt gran que es troba a la zona superior de Barcelona. És un edifici modernista que   es va construir al 1909 amb la intenció d'acollir les instal·lacions de l'asil Amparo de Santa Lucía. Disposava de 1.500 m2 de superficie, repartits en quatre plantes. Anys posteriors, es van realitzar obres de remodelació i ampliació de l'edifici amb l'objectiu d'adaptar-lo al nou ús museísitc. 



Llavors al 1981 es va inagurar el Museu de la Ciència de la Fundació "la Caixa", el primer museu interactiu de l'Estat espanyol. 
Posteriorment, el museu ha ampliat en diferents ocasions les seves instal·lacions: submarí "Barcelona", cafeteria-restaurant i el fòrum d'experiments, la sala Planeta Viu, el nou auditori i aules-taller. El conjunt sumava més de 6.600 m2.


Fig. 4. Sala Planeta Viu. Font: Google



Fig. 3. Sala de la Matèria que s'estuctura en 
quatre grans àmbits (Inerta, Viva, Intel·ligent
 i Civilitzada).  Font: Google













Fig. 5. Bosc inundat a vista d'ocell, una rèplica realista d'un boci de la selva amazònica
amb una fauna i vegetaió natural, des d'una posició privilegiada.  Font: Google




Direcció: Carrer D'Isaac Newton, 26  08022 Barcelona, Province of Barcelona
Telèfon: 932 12 60 50
Pàgina web: http://obrasocial.lacaixa.es/nuestroscentros/cosmocaixabarcelona/cosmocaixabarcelona_ca.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada