“L’estudi no es mesura pel número de pagines llegides en una nit, ni per la quantitat de llibres llegits en un semestre. Estudiar no és un acta de consumir idees, sinó de crear-les i recrear-les.” (Paulo Freire)

diumenge, 2 de desembre del 2012

TWITTER

"Tota la informació que vols a les teves mans."


A l'última classe de Gitic, el nostre professor Míquel Àngel Prats ens va ensenyar a utilitzar el Twitter. Twitter és un servei de microblogging que permet als seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcteres (denominats tweets, tuits o piulades).
Fig. 1. Símbol twitter.
Font: Google
Aquests missatges poden contenir una imatge, la ubicació,  diferents hashtags (#) i diferents persones (@). 
La imatge és pot fer al moment o escollir de la nostra carpeta.
La ubicació és opcional, la pots posar si vols. 
Els hashtags són com canals. Sempre que parlis sobre una mateixa cosa pots posar una # per referir-te a ella. Per exemple si jo escric un missatge sobre castells i el vull adreçar a tots els castellers, puc posar el canal #castellers perquè tothom vegi el meu tuit. 
La persona a qui escric el missatge.



A twitter no es fan amics sinó seguidors (followers). Quan tu veus un missatge interessant tens la opció de seguir aquesta persona o institució. Una vegada ets seguidor, t'arribaran tots els missatges d'aquesta subjecte. 

Els missatges es poden llegir, retwittejar i posar en preferits. Si el retwittejes et surtirà al teu mur i si el poses a preferits se't guardarà i el podràs llegir en un altre moment. 

El twitter està format per quatre parts: 
- Inici o anomenat timeline en el qual podem veure tot el que publiquen les persones o institucions que seguim. 
- Conecta en el qual podem veure les interaccions o si ens han mencionat en algun tuit. 
- Descubreix en el qual podem trobar notícies interessants.
- Conte en el qual podem veure el nostre perfil i configurar-lo. 

El twitter és una de les xarxes més importants avui dia i per tant més utilitzades. Cal dir però, que al principi costa de seguir i entendre. Però una vegada es comprén és un vici.


"Si vols estar assabentat de tot, fes-te twitter."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada